Så får du sminket att hålla

Det bästa du kan göra för din hud är att se till att tvätta bort sminket innan du går på ditt yogapass. Men av olika anledningar kan man vilja behålla sminket på och i det här inlägget får du några tips på hur du får sminket att hålla genom ett ansträngande yogapass så att du efter passet kan gå direkt till den planerade middagen eller den aktivitet du tänkt ägna dig åt utan att behöva bättra på sminket.

Primer

Om du vill att ditt smink ska sitta under en längre tid utan att behöva bättra sminket är det en bra primer du ska satsa på att köpa. En primer kan ha olika egenskaper, och en av dem är att sminket ska hålla längre. En primer är det första du tar på ditt ansikte innan du fortsätter med resten av din make up rutin. Du kan köpa en primer i fysiska butiker som säljer smink eller i en butik som säljer smink och andra skönhetsprodukter online. Förutom att det finns primers för ansiktet finns det primers för ögonen om du använder dig av ögonskugga. Dessa primers får ögonskuggan att hålla längre och kan ibland få ögonskuggans färger att bli mer klara. Förutom att primers kan hjälpa ditt smink att sitta längre kan de även få dina porer att se mindre ut, ha en mattande effekt eller så kan en primer ge dig lite extra lyster.

Setting spray

Primers är alltså det första steget för att få ditt smink att hålla bättre. När du lagt på allt ditt smink kan du avsluta med en setting spray. En setting spray får sminket att sitta på plats och får de olika komponenterna av sminket att smälta samman ännu bättre. Precis som med primers så kan en setting spray ha olika egenskaper. Den egenskap du söker efter om du vill att ditt smink ska hålla bättre är long lasting eller liknande. Förutom att setting sprays kan vara bra för att hålla sminket bättre så kan det till exempel ge din hud mer lyster eller ha en mattande effekt.

Puder

Ett annat sätt att få ditt smink att hålla bättre är genom att använda dig av ett puder. Puder är något som dessutom kan få ditt ansikte att bli mindre matt och som många har i sin sminkväska och tar fram det för att bättra på sminket efter ett yogapass. Det finns flera olika sorters puder att välja bland, till exempel så finns det puder som är helt transparenta och har alltså ingen färg i sig. Sedan finns det puder som har färg, och då väljer du den färg som passar din hudfärg bäst. Det finns både kompakta och lösa puder.