Koppla av med vin och yoga

Nu tänker du att det går väl inte att koppla av med vin och yoga på samma gång? Då har du inte hört talas om vinyoga! En ny trend där yoga kombineras med vinprovning. Läs mer här.

Det låter nästan för bra för att vara sant men om du har hört talas om getyoga kan du nog föreställa dig i princip vad som helst. Vinet till yogan kan du enkelt beställa från Vinoteket där du bland annat hittar druvsorten syrah som passar alldeles utmärkt till yoga, kött, ost och vilträtter.

Låt yogan skärpa dina sinnen

Vinyoga går helt enkelt ut på att hitta en balans där yogan skärper sinnena. Innan själva yogasessionen avslutas med vinprovning får deltagarna först utföra yoga och en särskild sinnesmeditation där vinet först visualiseras innan själva provningen. Detta görs för att vin och mat ska bli mer njutbart samt att det är bra för hälsan att hitta en inre balans.

Det är bra för hälsan att ha en kropp och ett sinne som är i balans. Att mat och vin skulle vara dåligt för hälsan är ett missförstånd. Om du ägnar dig åt yoga och att hålla din kropp och ditt sinne sunt kan du också lära dig att verkligen njuta av hälsosam mat och ett glas riktigt gott vin. Dessa båda egenskaper, vin och yoga, måste naturligtvis inte kombineras men alla kan nog hålla med om att en harmonisk kropp med skärpta sinnen är bättre på att hantera stress.