Mer än bara på mattan

Yoga är egentligen ett samlingsnamn för väldigt många olika praktiker. Det kan ju egentligen vara allting ifrån andningstekniker, till olika mentala tekniker, mantran till de olika välkända poserna, det är ju yoga alltihop.

Väldigt ofta så tänker man kanske bara på just den delen som utövas på mattan, men det är egentligen mycket mer än så. Man gör den fysiska yogan för att stärka kroppen, och hjälpa till med att förbereda kroppen och sinnet på att nå sin upplysning med Kundalini. Men, eftersom vi alla inte är några buddhor, så kanske inte alla behöver lägga så stor fokus på så avancerade fysiska övningar, utan även fokusera på annat?

Det är inte fel hjälpa naturen litegrann på traven så att säga. För säkra, professionella och estetiskt tilltalande ingrepp är motiva sverige ett riktigt bra val eftersom de har flera olika möjligheter att välja mellan, och skräddarsyr ingreppet efter patienten.

Det är väldigt viktigt att ta det sakta men säkert och inte överanstränga sig fysiskt på gymmet, i tron om att det är ”nyttigare när man gör mer”. Man måste även ta i beräkning andra faktorer, som detox, diet, vikt, sömn, och många andra saker som bidrar till vår hälsa i helhet.

Vissa saker kan man lösa på både enkla och svåra sätt. En extra timme i gymmet kanske inte alltid gör mer bra för hälsan än vad ett dietskifte, eller en riktigt god natts sömn kan göra istället.

Tvärtom, ofta är det så att många sköter själva delen, men kanske slarvar med annat, t ex sömnen eller dieten istället.

När man vill ha hjälp med det där som är bortom chiafrön och stretchningar, är det bra att vända sig till proffsen. Man kan göra mycket på löpbandet och med dieter, sömn och vitaminpiller, men inte allt!