Träna yoga som senior

Yoga passar människor i alla åldrar. Det gäller bara att anpassa yogan efter personen eller gruppen som yogar. Att yoga som senior har många fördelar och genom yogan kan du få många positiva effekter. Om du vill ta del av erbjudanden om hälsa eller kanske köpa nya yogakläder eller kosttillskott ska du kolla in https://hejsenior.se/ som erbjuder ett flertal rabatter på massor med olika saker. Det brukar finnas nya erbjudanden varje vecka. Rabatterna är för dig som är över 55 år.

Yoga är en träningsform som passar alla

Yoga är en träningsform som är skonsam för både kroppen och själen. Du är aldrig för gammal för att börja med yoga. Det gäller bara att utgå ifrån dina egna förutsättningar och behov när du yogar. Det fina med yoga är att du kan utöva det både sittande, stående och liggande. Genom att hela tiden lyssna på din egen kropp och vad den behöver kommer du få ut maximalt av yogan. Utöva bara positioner som känns bra. Yoga ska inte göra ont eller vara obehaglig.

Yoga är bra för fysiken när du blir äldre

Att yoga när du blir äldre är framförallt bra för att det hjälper dig att upprätthålla en god rörlighet, styrka och balans, vilket i sin tur gör att risken att du ska skada dig vid exempelvis ett fall minskar. När du utövar yoga regelbundet kan du alltså förebygga både skador och åldersrelaterade sjukdomar. Men det är inte bara det fysiska yogan är bra för. Den skapar harmoni och en mental balans. Att yoga gör att du kan skapa ett lugn inom dig själv, vilket har positiva effekter på oro. Du får ett ökat fokus genom yoga och en bättre cirkulation i kroppen. Du kan utöva yoga hemma genom ledda yogapass online eller så kan du gå på yogapass som finns på gym och yogastudior. Välj det som passar dig och din vardag bäst. Det finns yogapass som är speciellt inriktade på seniorer där yogan anpassas efter deltagarna. Om du går på fysiska yogapass kan du också träffa andra seniorer som gillar och yoga. Vem vet, men du kanske hittar helt nya bekantskaper där som kan leda vidare till vänskap.