Kom igång med träning hemma

När gymkortet har samlat damm i plånboken lite väl länge så kan det vara dags att se över andra alternativ. Ett bra sätt att komma igång med träning är att börja hemma! Oavsett hur litet eller stort du bor så finns det många alternativ för att få till ett bra träningspass och komma i form i ditt eget hem. Träna hemma några dagar i veckan och minska din stress och ångest och börja förbättra din hälsa.

Yoga för både kropp och själ

Det är många som inte vet om att yoga är väldigt bra träning för din kropp och passar dessutom alla oavsett tidigare förutsättningar. Som nybörjare kan det vara lite skrämmande att se avancerade yogapositioner men börja enkelt och i lugn och ro och ta det steg för steg. Yoga passar dessutom ypperligt bra att kombinera med andra träningsformer. Är du lite osäker över vilken sorts träning som passar bra hemma så börja med att surfa in på https://www.gorillasports.se och se vilket enormt utbud som finns och hur många valmöjligheter du faktiskt har. Införskaffa en yogamatta redan idag och plocka fram smidiga kläder ur garderoben. Nybörjarklasser i yoga finns i mängder på nätet. Titta igenom några olika tills du hittar en instruktör som passar dig och börja med övningar framför tv:n eller datorn lite försiktigt. Du kommer snabbt upptäcka hur roligt och avslappnande det är med yoga och du kommer märka av förändringar i din kropp fortare än du tror. Nybörjaryoga ger mersmak och du kommer vilja utmana dig själv ännu mer och se hur många övningar du kan klara av. Det kommer inte heller att kännas som träning och du kommer fråga dig själv varför det dröjde så lång tid innan du provade yoga för första gången. Yoga har visat sig ha många positiva fördelar för kroppen. Det reducerar stress, minskar oro, sänker blodtrycket och hjälper dig med din sömn.

Yoga i kombination med pilates

Steget från yoga till pilates är inte stort och kan med fördel kombineras. Dags att skaffa ett yogahjul, en pilatesring och en pilatesboll. Både yoga och pilates gör din kropp smidigare, starkare och mer balanserad. Inom pilates så jobbar man med styrka, balans, rörlighet och stabilitet. Pilates har ca 500 övningar som man kan utföra där man använder olika redskap, bollar eller helt enkelt bara sin egna kropp, Precis som i yoga så läggs mycket fokus på andning och pilates bygger upp kroppen igen genom att jobba med svaga och starka punkter i kroppen för att hitta tillbaka till din egen hållning.

Glöm inte att det är viktigt med uppvärmning och stretching men också med avslappning. Ta dig gärna tid för tio minuters avslappning efter ett pass. Ett bra tips är en spikmatta, ett mörkt rum och avslappnande musik i bakgrunden.