Yogautrustning

En av många fördelar som yogan har över andra sporter är att man inte behöver någon särskild utrustning för att kunna utöva yoga. Till en början kan du göra dina yogaövningar på golvet, på gräset eller låna den utrustning som finns där du går din yogakurs. Men allt eftersom du blir bättre på yoga kan det underlätta att äga sin egna utrustning. Här är några exempel på utrusning som används inom yoga:

Yogamatta

En yogamatta används för att utöva yogans olika positioner. Mattan är mjuk och består av ett material som gör att du står stadigt. Det finns yogamattor i olika tjocklekar och färger.

Yogablock

Ett yogablock används för att minska avståndet mellan golvet och den som utövar. Ett yogablock är särskilt bra för den som inte når marken och inte är lika flexibel i kroppen på grund av smärtor.

Yogabälte

Ett yogabälte kan användas i en del av yogans övningar som en förlängning av armen. Ett yogabälte är särskilt bra för dig som inte når till fötterna.

Yogastrumpor

Att använda sig utav yogastrumpor är något som underlättar för den som upplever att golvet är halt och man därför inte kan utföra övningarna.