Yogans fördelar för sinnet

Yoga är en av de få sporter där man fokuserar mycket på det inre. I en del yogaformer ingår både meditation, reflektion och andningsövningar. Det har gjorts en hel del forskning på yogans fördelar för vårt psykiska välmåendeoch här är några exempel på yogans fördelar för vårt sinne:

Minskar stress

Som vi nämnde tidigare kan yoga hjälpa till att minska dina stressnivåer. Stress påverkar våra fysiska kroppar, men även vårt sinne. Många använder yoga för att hantera sin stress och upplever att de är lugna när yogapasset är över.

Bättre sömn

Yoga kan hjälpa dig att få en bättre sömn. Eftersom yogan till viss del är fysiskt ansträngande så kan kroppen varva ner bara genom att utöva några yogaövningar innan du går och lägger dig. Att få tillräckligt med sömn är viktigt för att vi ska må bra och för att kunna återhämta oss.

Endorfiner

När vi rör på oss så triggas kroppens belöningssystem och den utsöndrar signalsubstansen endorfiner. Endorfiner är det hormon som får oss att må bra och det är därför många upplever att de mår bättre efter att de har rört på sig.