Ta hand om både utsidan och insidan

Som yogafantast är du med största sannolikhet redan noga med ditt inre, men hur sköter du om ditt yttre? Visst är insidan viktigast, men att ta hand om utsidan kan också skänka välmående och göra att du mår bra. I den här artikeln ska vi fokusera lite på vad du kan göra för din utsida för att känna dig pigg och fräsch.

Gör en skönhetsbehandling

Tänk att få en stund helt för dig själv där någon professionell tar hand om din hud och ger dig råd. Visst låter det härligt? Hos Akademikliniken kan du uppleva just det. Där kan du nämligen göra mängder av behandlingar för huden, till exempel klassisk ansiktsbehandling, dermapen, microneedling och laserbehandlingar.

Många tror felaktigt att Akademikliniken bara sysslar med invasiva behandlingar, men så är faktiskt inte fallet. I tider där hudvård och hudvårdsrutiner är på högsta mode och Kakan Hermansson är något av en guru kan det vara bra att veta att även Akademikliniken har en egen hudvårdslinje. I den hittar du till exempel produkter som serum, krämer och rengöring. Alla deras produkter är dessutom framtagna av proffs som hudläkare och plastikkirurger.

Är utsidan viktig?

I yogan fokuserar man ju som sagt var mycket på det inre, men hur är det egentligen med utsidan? Många kan tyvärr tycka att fokus på det yttre är överflödigt och något man gör för att tillfredsställa andra människors blick. Så behöver det dock inte vara. Istället kan den yttre vården vara en förlängning av den inre. När du gör en skön behandling på exempelvis Akademikliniken ger du dig själv en stunds avkoppling som dessutom resulterar i en friskare hy. Det är ju det som är det roliga med yogan. Det går absolut att kombinera galna saker som getyoga med lyxiga behandlingar på salong, så länge du gör det för din egen skull. Se bara på framgångsrika yogaprofiler som till exempel Yoga Girl som framgångsrikt kombinerar de båda.

Vilken behandling är bäst för dig?

Om du är ovan vid ansiktsbehandlingar så kan det vara bra att göra en klassisk sådan först. På så sätt kan hudterapeuten se vilka behov du har och rekommendera vidare behandlingar. Vet du redan med dig att din hud känns trött och slapp? Då är en så kallad skin tightening-behandling ett bra val. Då behandlas du med Fotona 4D-laser och får en mjukare, slätare och mer elastisk hud. För dig som istället har problem med ärr från acne kan en behandling med dermapen vara ett bra val. Skulle du ändå känna dig osäker går det bra att kontakta Akademikliniken och be om rekommendationer. De är alltid villiga att hjälpa dig med goda råd. Kom dock ihåg att den behandling du väljer ska kännas bra för dig. Gör inget för att tillfredsställa andra människors blickar. Gör istället bara det som känns bra i din själ. Kom ihåg att det är du och ditt välmående som är allra viktigast.