Monika Björn & Johanna Andersson

MOJO föddes på ett hotellrum i Finland när Monika Björn och Johanna Andersson delade rum. Vill du ha mer detaljer får du bjuda dem på fika... Laktosfria cappuccionos, tack.
MOJO koncepten föddes ur idén att skapa en mer tillgänglig yoga anpassad för att utövas på gym samt: 

  • En stor passion för mängder av olika yogastilar och lärare.
  • Upplevelsen att alldeles för få människor har tillgång till eller vågar prova yoga.
  • Villfarelsen att för många människor tror att yoga antingen är en tävling i att sitta still eller en gymnastikuppvisning där ”vigast vinner”.

Ur detta skapades MOJO yoga® och Hot MOJO® och senare MOJO Flex®. Koncept med mål att sprida rörlighet, styrka och kraft till fler människor. Koncepten erbjuder enkel men inte lätt träning. Monika och Johanna har stor erfarenhet av yoga ur ett brett perspektiv där de själva har testat en mängd olika klasser, lärare, stilar, shalas (yogastudios) och yogaskolor, världen över.
Vi hoppas att du också kommer gilla det!

Monika Björn (Mo i MOJO)

Efter flera års träning, där både styrka och kondition ingick började jag leta efter ett ställe där jag kunde träna yoga.
Detta var i slutet av -90-talet och efter mycket letande hittade jag ett ställe som erbjöd ledda klasser i Ashtanga Yoga.

Det var kärlek vid första försöket. Trots att allt runt omkring var väldigt olikt det jag var van vid från gymvärlden
(inga ”flashiga” miljöer, utan en gammal föreningshall utan riktiga omklädningsrum och dusch) var upplevelsen av yogan så stark att allt annat kändes oväsentligt.

Ett år senare började jag även att undervisa själv, men då i poweryoga.

Jag var trogen Ashtanga Yogan i många år och gick flera lärarutbildningar (”Teacher Trainings”) både i Sverige och utomlands, samt deltog på otaliga workshops och vidareutbildningar.
Jag var dock ständigt nyfiken på att även testa andra yogaformer och började ta klasser i Iyengar-, Anusara- , Hatha- och Bikramyoga.

Jag tog flertalet ”Immersions” (intensiv yogalärarkurs) i Anusara- och Flowyoga. Sökte inspiration i både Indien och USA. Och trots att Ashtangayogan var min första kärlek, förstod jag snart att den största kärleken av allt var kärleken till YOGAN – oavsett ursprung, namn eller kändisstatus. Det här är en ”träningsform” som jag kommer att fortsätta med så länge jag lever och något som man alltid kan utvecklas med och växa i.

Jag är så otroligt glad över att kunna bidra till att sprida yogan till fler människor med hjälp av MOJO koncepten.
Vi – Johanna och jag, är stolta och exalterade över att just DU vill följa med på den resan.

Johanna Andersson (Jo i MOJO)

Jag testade yoga för första gången när jag studerade och arbetade i Sydafrika. Det var en stor förändring i mitt liv att flytta dit och yogan blev för mig ett sätt att fylla på, vara med mig själv och lyssna inåt.

Jag har alltid varit en fysisk person och att bara sitta ner och tänka igenom har aldrig fungerat. I Yogan fann jag min match. Jag märkte så småningom att klasser med fysiskt fokus faktiskt gav mig mest spirituell/mental utveckling. Därför har jag alltid kämpat för LIKVÄRDIG YOGA!

Jag går i taket och blir ledsen när jag hör instruktörer säga ”men jag instruerar BARA GYM YOGA”. Jag vet att ALL Yoga är värdefull och det viktigaste är att möta deltagaren där han/hon är NU.

YOGA betyder UNION, att föra samman, inte separera och få människor att känna sig mindre eller mer värda. Jag har sedan Sydafrika fortsatt att resa jorden runt i jakt på mer kunskap, inspiration och erfarenhet inom Yoga.

Jag har haft fördelen att få träna med några av världens mest erkända yogis och jag har insett att denna resa, för mig, inte har något slut.

Det är med glädje som jag tillsammans med min kollega och vän Monika Björn har skapat MOJO koncepten. Med dessa koncept känner jag att jag äntligen når ut med min passion för yogan till ALLA som har en kropp